האיחוד האירופי תקן iso שנתיים אחריות

שמירה על מוצרי חלב בקירור

שמירה על מוצרי מזון שונים בקירור אינה דבר מובן מאילו כמו שנדמה לרבים מאיתנו – ישנם ניואנסים דקים שונים אותם כדאי להכיר וליישם על מנת לשמר מוצרי מזון בקירור באופן אופטימלי. מכיוון שבטבעם מזונות אינם נשמרים בטמפרטורה נמוכה וקבוע לאורך ימים ושבועות (כלומר – לא מדובר בתהליך טבעי או בתנאים הסביבתיים בהם נוצרו מזונות אלו), ההשפעה של קירור על מוצרים אלו עשויה להשתנות בהתאם לסוג המזון, לתנאי הקירור ועוד. הדבר נכון גם ובמיוחד עבור מוצרי חלב, אשר עלולים להתקלקל בקלות ובמהירות במידה ואינם נשמרים בקירור בצורה טובה.

אם לצרוך חלב אז רק בקירור מתאים – אחסון מוצרי חלב במקרר

בעוד מוצרי חלב למיניהם אינם מומלצים במיוחד לצריכה על ידי רשויות הבריאות בעולם, מרבית האנשים עדיין צורכים מוצרים אלו על בסיס יומיומי. גם שוק התחליפים העשיר אשר התפתח בשנים האחרונות מציע לא מעט מוצרים דמויי מוצרי חלב, אשר פעמים רבות גם מגיבים בצורה דומה למוצרי חלב "אמיתיים" לסביבה בה הם מצויים. לכן, גם את התחליפים הללו (דוגמת חלב אורז או שקדים, גבינות טבעוניות למיניהן וכד') חשוב לשמור ולאחסן במקרר בצורה נכונה.

ומהי הדרך הנכונה לאחסון מוצרי חלב במקרר? ובכן, קיימות מספר נקודות שחשוב לשים עליהן דגש –

את מוצרי החלב/תחליפי חלב מומלץ לאחסן במקרר במגירה או תא נפרד, וכדאי שתא זה יהיה בחלקו התחתון יחסית של המקרר. זאת הן על מנת שלא יספגו את הריחות והטעמים של מאכלים אחרים, והן על מנת שלא יושפעו מכלים או מאכלים בטמפרטורה גבוהה אותם אנו מכניסים לראשונה למקרר. גם כאשר אתם קונים מוצרים אלו בחנות, חשוב לגעת באריזותיהם ולוודא כי המוצרים אכן קרים. בהקשר לנקודה זו מומלץ גם שלא להכניס מאכלים או תבשילים בכלים פתוחים, על מנת שהריחות והארומות שלהם לא יתערבבו עם אלו של מוצרי החלב ושל מוצרים אחרים. במידה ורכשתם גבינות וכד' במעדנייה והם אינם מגיעים באריזה אטומה, חשוב להעבירם לכלי אטום בטרם מאחסנים אותם במקרר.

במידה ואתם רוכשים חלב בשקית ומעבירים אותו לכלי אחר, חשוב לחטא את הכלי בכל פעם מחדש. בכלים המאחסנים מוצרי חלב מצטברים חיידקים רבים במהירות, ועלולים בקלות לקלקל את החלב החדש שתמלאו באותו כלי, וכך לגרום לכם לקלקול קיבה בלתי נעים בעליל. לכן, כאשר מדובר בחלב, לא לקחת סיכונים מיותרים!

חשוב מאוד שלא לצרוך חלב לא מפוסטר, ולקצר עד כמה שניתן את זמן השהייה של החלב מחוץ למקרר כאשר מוציאים אותו על מנת להשתמש בו. כאמור, חלב מתקלקל במהירות ויכול לגרום לצרות בריאותיות בלתי נעימות (אחת הסיבות לכך שקיימות המלצות הולכות וגוברות לא לצרוך אותו), ולכן כדאי להקפיד ולהיזהר, ואפילו להקפיד לקחת את החלב מהמדף במכולת רק בסיום סיבוב הקניות שלכם, וזאת על מנת שלא ישהה יותר מדי זמן מחוץ לקירור.

calback

FEEDBACK

Description

Accessibility Statement