האיחוד האירופי תקן iso שנתיים אחריות

מקררים לסופרמרקט

התפתחויות משמעותיות בעשורים האחרונים בתחומים כמו הנדסת תעשייה וניהול והנדסת מכונות הביאה לייעול ושיפור משמעותי באופן בו מתוכננים ומעוצבים בתי עסק רבים, ובמיוחד בתי מסחר רחבי ידיים המכילים מגוון גדול של מוצרים.

אחת הדוגמאות המרכזיות לכך הוא סופרמרקטים – כיום ניתן למצוא בסופרמרקט ממוצע מגוון ושפע של מוצרים מסוגים שונים ורבים ובכמויות ענק, באופן שלפני מאה שנים לא ניתן היה אפילו לדמיין. ספציפית, מחלקות הקירור למיניהן בסופרמרקטים מודרניים מאפשרות להביא מוצרים בסיסיים כמו פירות, ירקות, מוצרי חלב ובשר במגוון עצום ובכל יום בשנה. על מנת שמחלקת הקירור בסופרמרקט מסוים אכן תשיג את המטרה ותעמוד בסטנדרטים המודרניים הגבוהים כל כך, קיים צורך מהותי בתכנון מקדים נכון ומחושב.

עולם שלם ומלא בפתרונות מתקדמים – ציוד קירור לסופרים

על מנת להבין עד כמה ניתן להשיג באמצעות תכנון מקדים ומושכל של מחלקות הקירור בסופרמרקטים כיום כדאי להעיף מבט במגוון הרחב כל כך של מוצרים מתקדמים הקיימים כיום בתחום של מקררים לסופרמרקט (כלומר – גופי קירור המיוצרים במיוחד עבור סופרים ובתי עסק בסדר גודל דומה). החל ממקררים לפירות וירקות, דרך מקררים לעוגות ועד למקררי מעדניות, מקפיאים וחדרי קירור שלמים – את כל אלו ועוד ניתן למצוא בסופרים גדולים ממוצעים כיום.

הנקודה החשובה הנוגעת לתכנון היא כי ציוד קירור לסופרים – ציוד קירור בסדר גודל מסחרי, הוא לרוב ציוד גדול ויקר, וכזה שהעסק מסתמך עליו במידה מרובה. מעבר לצורך בציוד איכותי, תחזוקה שוטפת ומתן מענה מקצועי לבעיות נקודתיות, קיים צורך מהותי מלכתחילה בבחירת הציוד המתאים והתאמתו למרחב באותו סופרמרקט, כמו גם לצרכים הייחודיים של אותה חנות. בכל סופרמרקט או חנות גדולה לממכר מזון ניתן למצוא קהל לקוחות מעט שונה, וכך גם הביקוש למוצרים שונים משתנה בהתאם. לכן, על המנהלים של אותו סופרמרקט או של אותה רשת לבצע את תכנון שטח הקירור בחנות באופן פרטני, המותאם למאפיינים הייחודיים של כל חנות וחנות. תכנון זה ישפיע מהותית על פעילותו של אותו סופרמרקט, כמו גם על שורת הרווח בסוף החודש או השנה. במילים אחרות – קשה להפריז בחשיבותו של תכנון מקדים מעמיק ומחושב.

להתייעץ עם המומחים

מכיוון שלכל חנות ולכל סופרמרקט מתאים ציוד קירור מעט שונה, וכל מקום מתאפיין בקהל לקוחות שונה ובמרחב פנימי ייחודי, ולאור החשיבות העצומה של תכנון מקדים ונכון של שטח הקירור, מומלץ ביותר לבצע את אותו תכנון מקדים בסיוע צמוד של מהנדס קירור.

חברות המתמחות בציוד קירור לסופרים ובציוד קירור מסחרי בכלל מחזיקות לרוב בניסיון הדרוש על מנת להעניק ייעוץ מקצועי בעל ערך, כזה אשר בקלות יכול לעשות את ההבדל בין מחלקת קירור מוצלחת ומשגשגת לבין כזו שאינה מצליחה לענות על הביקוש הקיים באותה חנות, או גורמת לבזבוז משאבים.

השארת פרטים

FEEDBACK

Description

Accessibility Statement